Övningar

De två viktigaste delarna för en bra bollträff är balans och klubbans infallsvinkel mot marken.

Ett vanligt misstag är att man medvetet eller omedvetet försöker hjälpa bollen upp i luften ( scoopa ). Då är merparten av balansen på “fel” fot, höger för högerspelare, vilket gör att infallsvinkeln blir för flack mot marken som i sin tur leder till toppade och duffade slag. Räddningen för dessa slag är att man manipulerar med händerna för att rätta till den felaktiga balansen. Anledningen till detta vanliga misstag är att i de flesta bollsporter skapar man höga/låga slag med balansen i kroppen, för att sjkuta t.ex en fotboll högt lutar man kroppen bakåt för att skapa vinkel i foten som ger ett högt skott. I golf finns redan vinkeln i bladet på klubban, därför ska man tänka tvärtom och ha balansen framåt för att skapa en pressad känsla.

Golf In Sync tar bort möjligheten att rädda slaget med händerna ( se Demo Video ). För att träffa bollen med en ren träff blir man tvungen att ha balansen på ” rätt ” fot, vänster för högespelare.

Övning för bollträff

Peggen / chip och pitch

På gräs, tryck ner en peg i gräset så att huvudet sticker upp 5 mm ovanför markytan 10 cm framför bollen. Slå på bollen och känn hur klubban träffar peggen i genomsvingen.

På matta, lägg en peg  på mattan ca 10 cm framför bollen och slå bort boll och peg.

Lycka till.

 

No Comments

Leave a Reply